Gaja Sito Moresco

Man finder stadig vinens klassiske nuancer af kirsebær og blommer, men nu også lækre toner af violer og skovbær. Efter lidt iltning udvikler vinen kompleks toner af krydderier (bl.a. safran) og en mere maskulin karakter. Også i smagen er vinen først smigrende og umiddelbar, men den udvikler sig mod det mørke og det komplekse med iltningen.

Flere detaljer

DKK 395,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Sito Moresco vinmarkerne blev overtaget af Angelo GAJA i 1979 og ligger i Pajoré området ved landsbyen Treiso. Det er denne mark, som leverer de fleste druer til vinen (Nebbiolo og Merlot), mens Cabernet-druerne kommer fra Serralunga og Barbera fra diverse single-cru marker i området. Blandingen blev ændret med årgang 2015 (35% Nebbiolo, 25% Barbera, 25% Merlot, 15% Cabernet Sauvignon), og vil kunne variere fra år til år. Hver druesort er gæret for sig, og gæringen foregår i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring bliver vinene fra de forskellige druer sammenstukket, og vinen bliver lagret på 1-2 år gamle fade i 12 måneder.Barbera, som siden 2015 er en del af sammensætningen, kan allerede afsløres i farve, som er blevet mere purpurrød. Man finder stadig vinens klassiske nuancer af kirsebær og blommer, men nu også lækre toner af violer og skovbær. Efter lidt iltning udvikler vinen kompleks toner af krydderier (bl.a. safran) og en mere maskulin karakter. Også i smagen er vinen først smigrende og umiddelbar, men den udvikler sig mod det mørke og det komplekse med iltningen. Sito Moresco er en saftig og kraftfuld vin med en dejlig harmoni mellem frugtsødme og tørhed, som gør den meget charmerende.Sito Moresco er meget anvendelig til stort set alle kødretter: lam, kalv og oksekød, men på grund af sin krydrede karakter er den ideel til vildt. Den har absolut krav på et stort glas.