Garmon 2015 Se fuld størrelse

Garmon 2015

Dyb purpurfarve med en rødlig kant. I næsen er vinen proppet med mørke skovbær, sorte oliven og blomme. Med mere luft kommer der sød engelsk lakrids, knust grafit, kamfer, krudtrøg og et strejf af ristet kaffe. Smagen har indslag af modne mørke bær, chokolade, cigarblade, lufttørret kød, toast, mineraler og en smule allehånde. Vinen kan nydes ung, men også lagres et årti eller mere. Et fint match til retter med rødt oksekød, ikke for magert dyrevildt eller krydret lammekølle.

Flere detaljer

DKK 380,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Garmón er det tredje projekt fra García familien i Duero dalen. Navnet Garmón er en sammentrækning af de tre første bogstaver Mariano's sønners efternavne Eduardo og Alberto Garcia Montaña. Vinstokkene som er mellem 30 og 100 år gamle vokser i den østlige del af Ribera del Duero. Disse gamle marker er tilplantet med gamle kloner af Tempranillo og meningen er at tilføje vinen et mere traditionelt udtryk for området. Ydermere ligger markerne i omkring 900 meters højde og giver vinen et køligt udtryk i det ellers ekstremt varme område. Efter høsten og gæringen er afsluttet overføres vinen til franske egefade hvor den får lov at modne i 16 måneder. 
Resultatet er en ekstraordinær tæt men balanceret vin uden overdreven modenhed. Vinen kan både nydes ung men også lagres med fordel i et årti eller mere.

Vindistrikt: Ribera del Duero
Drue: 100% Tempranillo
Alkohol: 14,0%
Drikkes: Nu - 2026
Indhold: 75 cl.
Dekanterings tid: 1 - 2 time(r)
Serveringstemperatur: 16 °C