Vina Arana Gran Reserva 2015

Vinen fremtræder med en smuk rubinrød farve. Den har en kompleks bouquet af jord, mineraler, kirsebær, røgelse og en afrunding af trøffel. Smagen er afbalanceret og koncentreret med en let krydret lang og ren eftersmag. Robert Parker 96 Point.

Flere detaljer

DKK 320,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Der er næppe tvivl om at La Rioja Alta S.A. er den førende kvalitetsorienterede producent i Rioja. Det har været husets varemærke siden det blev etableret helt tilbage i 1890. Fra huset kommer bl.a. Viña Arana Reserva En Rioja vin kan næppe produceres bedre end denne.

3. udgave af denne ny Gran Reserva, som bærer den traditionstunge ”Arana” betegnelse, stammer fra 2015, som vingården anser som en af de største i nyere tid, og hvor hele kollektionen aftappes - inkl. de sjældne Gran Reserva-vine. Vinen er komponeret af 95% Tempranillo og 5% Graciano (som kun bruges af vingårdens i Gran Reserva-vine og giver dem et utroligt stort lagringspotentiale). Forfinet gennem 3 år i 4-5 år gamle, brugte fade og tappet i december 2019, er den siden lagret på flaske inden frigivelsen. 2015 Arana Gran Reserva leverer i den grad varen: Næsen er mørkere end 904 og mere bygget efter 890erens billede med toner af tobak, blommer, brombær, jordbæryoughurt, læder, chokolade, orientalske krydderier i en åben næse med fornem dybde og kompleksitet. Koncentreret og pakket med smag og samtidig med La Rioja Alta's klassiske, frisk syrerygrad og en tannin afrundet gennem knap 7 år siden høsten, folder denne storvin sig fremragende ud i smagen. Tæt, givende og raffineret i frugten, smukt balanceret og aldeles harmonisk, er dette en kæmpestor udgave, som kan nydes allerede nu, og som samtidig har et stort og langt liv foran sig. (-2050+)

Druesort: 95% Tempranillo, 5% Graciano

Alkohol: 14,5%