Opus One, Napa Valley, 2017

Opus One 2017 tilbyder en harmonisk balance mellem rig og mørk frugt, rosestilke og jordet skovbund. Den saftige indgang byder på en rund, silkeagtig mundfølelse med lige nok surhedsgrad til at komplimentere satinstrukturen. Denne forførende vin udviser en smag af sort cassis, sort kirsebær og et strejf af kakaopulver. De finkornede, plys tanniner udvikler sig til en lang, smidig finish. En yderst aldersværdig vin, som kan nydes nu såvel som mange år ud i fremtiden.

Flere detaljer

Tilgængelighed: Denne vare er ikke længere på lager


Giv mig besked, når varen er tilgængelig

DKK 2.899,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

15 andre varer i samme kategori:

Opus One, Napa Valley, 2017 er et resultat af to legendariske vinproducenter og deres realiserede drøm: Baron Philippe de Rothschild fra Chateau Mouton Rothschild i Bordeaux og Napa Valley vinproducent Robert Mondavi. Deres fællesmål var, at skabe en enkelt vin dedikeret til stræben efter kompromisløs kvalitet. Denne enestående mission har formet hver årgang af Opus One og vil fortsætte med at gøre således.

Opus One 2017 tilbyder en harmonisk balance mellem rig og mørk frugt, rosestilke og jordet skovbund. Den saftige indgang byder på en rund, silkeagtig mundfølelse med lige nok surhedsgrad til at komplimentere satinstrukturen. Denne forførende vin udviser en smag af sort cassis, sort kirsebær og et strejf af kakaopulver. De finkornede, plys tanniner udvikler sig til en lang, smidig finish. En yderst aldersværdig vin, som kan nydes nu såvel som mange år ud i fremtiden.

Høsten 2017: Vinteren 2017 sluttede en femårig tørkeperiode med januar måned hvorunder, at den største mængde nedbør i over 20 år blev registreret. Den rigelige nedbørsmængde fortsatte ind i marts måned, hvilket forårsagede en beskeden forsinkelse af knopbrud og skubbede blomstringen tilbage med to uger. Øget jordfugtighed tillod sund vinstoksvækst- og udvikling. Sommeren derimod var varm og kan karakteriseres af sporadiske hedebølger. På trods af modernaturs foranderlighed, medførte gunstige vejrforhold i august optimale forhold for frugtudvikling og modning. Pragtfulde smage og fremragende modning førte til end tidligere end forventet høst, som begyndte den 5. september.

Vinfremstilling: I vinkælderen bliver vinproduktionen udført med stor entusiasme af vingårdens vinproducent Michael Silacci. Vejledt af Mondavi og Rothschilds vision, kombinerer Michael Silacci intuition og teknisk skarphed med det dobbelte perspektiv som vindyrker og vinproducent. Fra prøvesmagning af bær til omhyggelig sortering og forlænget aldring i nye franske egetræsfade, er hvert trin i vinfremstillingsprocessen tildelt den samme omhyggelige overvejelse og opmærksomhed. Hos Opus One hædres traditionelle metoder, men der eksisterer også en kontinuerlig stræben efter innovation og forbedring. Når moderne teknikker er til fordel for vinproduktionsprocessen, bliver de undersøgt, evalueret og til sidst integreret i praksis. Selve vinfremstillingen hos Opus One foregår således, at de høstede druer bliver afstilket og håndsorteret. Herefter sorteres de yderligere ved hjælp af et optisk sorteringsanlæg, der med lyssensorer spotter og skiller sig af med de defekte druer. Desuden flyttes alt frugten ved hjælp af tyndekraft i Opus One vinkælderen. Opus One 2017 fik 20 dages skinkontakt under gæringen og blev tappet efter 17 måneder i nye franske egetræsfade.