Louis Roederer Brut Vintage Champagne 2013

Vine har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter, hyben, men også lidt vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour.

Flere detaljer

DKK 650,00

Tilbud!

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Når man disponerer over 214 ha. af Champagneområdets bedste vinmarker – oven i købet klassificerede som “Premier og Grand Cru” – og næsten kan være selvforsynende med druer fra år til år, er man uden tvivl i en privilegeret situation. Men privilegiet er ikke noget, man kommer let til. Huset Louis Roederer dækker selv 80-85% af sit behov med druer fra egne marker, der er harmonisk fordelt i de 3 bedste regioner i Champagne: Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. 97% af Louis Roederers vinmarker er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru. Samme fordeling findes i de opkøbte druer fra Bouzy og Ambonnay, og begge giver helt klart kvalitetsmuligheder.
I løbet af de seneste mange år har Champagne Louis Roederer givet større og større plads til bæredygtighed og til biodynami. Louis Roederer har allerede opnået prædikatet DEMETER (biodynami) for de vinmarker, som producerer druer til Cristal.

Distriktet
Champagnedistriktet er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte distrikt, i passende afstand til Flandren, England og...Paris, som altid har været gode aftagere af Champagne-vine. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling.
Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrundens type - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes afgørende.

Vinen
Kun i de bedste år (f.eks. 2007, 2008 og 2009) udvælger Louis Roederer vine, som anvendes til denne vin. Med denne vin ønsker man hos Roederer at reflektere de individuelle karakterer af den enkelte årgang. Brut Vintage er normalt lavet på 70% Pinot Noir og 30% Chardonnay. Efter den første gæring bliver 18% af vinen modnet på træfade og desuden uden malolaktisk gæring (2009). 2. gæringen (champagnisering) varer i 4 år. Efter degorceringen er vinen yderligere gemt i 6 måneder inden afskibning. Den likør, man tilsætter under degorceringen (liqueur de dosage), udgør 8-10 g. pr. liter og er sammensat af vine udvalgt på Roederers bedste Grands Crus marker, og som er lagret på fad i 4-10 år.
Vine har en flot lysgylden farve med små, vedvarende bobler. I duften er det Pinot Noir karakteren, som dominerer med de klassiske toner, som de store vinmarker nær landsbyerne Verzenay og Verzy giver (Hindbær, kirsebær). Derefter følger toner af tørre frugter (figner, abrikoser fra Chardonnay) og ristede toner fra træfadene. I smagen har vinen en god rygrad og en fylde, som er klassiske træk for vinene fra Louis Roederers ler- og kalkholdige vinmarker. I eftersmagen fanger man toner af hvide ferskner, citrusfrugter, hyben, men også lidt vanilje og bitter chokolade. Der er en pragtfuld balance mellem friskhed, fasthed, fylde og velour.
Den hører til de kraftige Champagner hos Roederer og kan derfor sagtens serveres til hvidt kød eller retter med f.eks. flødesaucer eller som aperitif.