Louis Roederer Cristal 2014

Cristal har en meget smuk, let, gylden og brilliant rav farve, som er karakteristisk for årgangen. I duften er viene meget elegang med nuancer af blomster og frugt. Vinen har blødhed og især den sprødhed og elegance, som Cristal entusiaster altid genkender verden over. Til de store øjeblikke - en oplevelse uden sidestykke!

Flere detaljer

DKK 2.395,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

I vækstsæsonen 2012 oplevede man et meget kontinentalt klima med en kold vinter og masser af sol resten af året. Det gav vinstokkene nærmest perfekte vækstforhold, og druerne var både sunde og optimalt modne. 2012 gav derfor meget frugtrige, sprøde og kødfulde vine. Cristal 2012 hører til blandt de bedste og mest harmoniske årgange for denne vin i de sidste 20 år. Cristal 2012 er lavet på Pinot Noir og Chardonnay fra 8-10 af de bedste Cru marker hos Louis Roederer, som er dyrket biodynamiske (Demeter Certificering). For 2012 er ca. 15% af vinen gæret på træfade – og uden efterfølgende malolaktisk gæring. Vinen er derefter champagniseret på flaske (2. gæring) i 6 år og er tilsat 7,5 g. doseringslikør pr. liter. Efter degorgeringen er vinen gemt yderligere 8 måneder hos Roederer inden frigivelse på markedet. Cristal 2012 har en flot, gylden farve med nuancer af rav. Boblerne er små, lette og vedvarende. Duften er både subtil og intens med nuancer af syltede citrusfrugter, abrikoser og kaprifolium. I smagen er vinen både sprød og afrundet, med toner af vanilje og mynte, og efter kort tid i glasset nuancer af lakrids og brændte hasselnødder. Den slutter med stor elegance og fin harmoni mellem lethed, dybde og kompleksitet: Klassisk 2012 og klassisk Cristal. 

Når man disponerer over 214 ha. af Champagneområdets bedste vinmarker – oven i købet klassificerede som “Premier og Grand Cru” – og næsten kan være selvforsynende med druer fra år til år, er man uden tvivl i en privilegeret situation. Men privilegiet er ikke noget, man kommer let til. Huset Louis Roederer dækker selv 80-85% af sit behov med druer fra egne marker, der er harmonisk fordelt i de 3 bedste regioner i Champagne: Montagne de Reims, Vallée de la Marne og Côte des Blancs. 97% af Louis Roederers vinmarker er klassificerede som Grand Cru eller Premier Cru. Samme fordeling findes i de opkøbte druer fra Bouzy og Ambonnay, og begge giver helt klart kvalitetsmuligheder.
I løbet af de seneste mange år har Champagne Louis Roederer givet større og større plads til bæredygtighed og til biodynami. Louis Roederer har allerede opnået prædikatet DEMETER (biodynami) for de vinmarker, som producerer druer til Cristal.

Champagnedistriktet er nok Frankrigs (og verdens) mest berømte distrikt, i passende afstand til Flandren, England og...Paris, som altid har været gode aftagere af Champagne-vine. Historisk set knytter der sig mange myter omkring såvel opfindelsen af Champagne som dens fremstilling.
Geografisk ligger området langt oppe i Nordfrankrig, ca. 150 km. nordøst for Paris og breder sig på departementerne Marne (4/5 af arealet) og Aube samt på få marker i Aisne, Seine-et-Marne og Haute-Marne. Kvaliteten varierer meget fra område til område og fra årgang til årgang, da undergrundens type - især bl.a. dens indhold af kalk - betyder en del, og det samme gør de ret svingende klimatiske forhold (regn, frost...). Håndværket er ligeledes afgørende.