Leclerc Briant Champagne Cuvee Abyss Brut Zero ØKO, Epernay

Den slutter med fine toner af citrus, hvide ferskner og vilde roser samt en mineralitet og et let saltet touch, som er klassisk for Leclerc-Briant, og som kommer flot igennem her. En unik oplevelse! Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx kammuslinger eller østers) eller fisk (gerne grillet).

Flere detaljer

DKK 1.995,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Man allierede sig således med firmaet Amphoris, som råder over 1 ha. af Atlanterhavets bund, ud for øen Ouessant, vest for Bretagnes kyst. Leclerc-Briant valgte at sammensatte 2012-årgangen med 1/3 Chardonnay-druer fra Bisseuil, 1/3 Pinot Noir fra Avenay-Val-d'Or og 1/3 Pinot Meunier fra Vrigny - alle tre varianter dyrket på jordbunde med et højt indhold af kridt, tilsvarende havbunden ved Ouessant-øen. Vinen blev aftappet i 2013 og degorgeret i februar 2016. Derefter blev 500 flasker sænket ned på havbunden på 60 meters dybde, hvor trykket er det samme som i en flaske champagne (6 bar). Abyss blev hævet op på land i maj 2017, efter at flaskerne i 14 måneder havde været i kontakt med energien fra havbunden, vandbevægelserne i dybden, skaldyr, mikroorganismer mm. - i bedste biodynamiske ånd.

Vinen har mange små, fine og vedvarende bobler, som umiddelbart giver varsel om en meget intens og sprød vin. I duften er Abyss utrolig koncentreret og kompleks, med masser af lækre detaljer. Samme stil fortsætter i smagen med masser af friskhed og cremede, frugtrige og en smule eksotiske nuancer, som giver denne usædvanlige champagne en fantastisk harmoni. Den slutter med fine toner af citrus, hvide ferskner og vilde roser samt en mineralitet og et let saltet touch, som er klassisk for Leclerc-Briant, og som kommer flot igennem her. En unik oplevelse! Perfekt til festlige lejligheder eller til mad, især sammen med skaldyr (fx kammuslinger eller østers) eller fisk (gerne grillet).