Calvados- Hore D Lelouvier Calvados 42%

DKK 695,00

Négociant-huset Calvados Lelouvier blev oprindeligt grundlagt af Alain Lelouvier i 1933 i landsbyen Briouze, i det sydlige Normandiet. Familiefirmaet blev i 1970'erne overtaget af sønnen Christian Lelouvier, som løftede Calvados Lelouvier op blandt de mest respekterede producenter af kvalitets-Calvados og Cider. Parallelt med egen destillering fortsatte Christian Lelouvier med at indkøbe Calvados fra de små producenter, familien havde fulgt i mange år, lave de rette blends og modne dem i husets enestående kældre. Calvados Lelouvier fik hurtigt topplaceringer på spirituskort hos alverdens stjernerestauranter og de bedste specialiserede butikker - en placering, som firmaet stadig opretholder i dag.
Da firmaets seneste ejer for nyligt gik bort, uden mulige aftager i familien, var det naturligt for kollegaen og samarbejdspartneren gennem mange år, Calvadoshuset Christian Drouin, at købe firmaet og drive det videre i samme ånd. Guillaume Drouin, som i dag står ved roret i begge firmaer, fremhæver, at man i mange år har haft samme filosofi og samme søgen efter kvalitet hos både Drouin og Lelouvier. Ofte købte man frugter hos de samme dyrkere, så i fremtiden vil man få mulighed for at målrette indsatsen i produktionen. Modsat Christian Drouin, så er Lelouvier Calvados destilleret på et enkelt-destilleringssystem, a la det man bruger i Armagnac, derfor smager Calvados'en forskelligt fra Christian Drouin, som destilleres to gange.

Distriktet
Det franske nordvestlige område Normandiet minder i grunden en hel del om Danmark, både klima- og landskabsmæssigt. Distriktet producerer ingen vin men derimod nogle af Frankrigs mest berømte oste (Camembert, Livarot, Pont-l’Evêque) og frugter af høj kvalitet. I Normandiet finder man stadig nogle af Frankrigs ældste æblesorter, som bl.a. anvendes til fremstilling af Cidre, Pommeau og Calvados. Æblerne anvendes også klassisk i områdets gastronomi. Især distriktet Pays d’Auge nær havnebyen Honfleur er kendt for siden 1500-tallet at producere fremragende Cidre lavet på områdets traditionelle æblesorter.

Produktet
Lelouvier Fine Calvados er en fransk brændevin lavet på æbler og pærer i Normandiet. Lelouvier Fine Calvados er destilleret en enkelt gang på en gammeldags kobberkedel. Kedlen er en smule anderledes end klassiske alambic'er, da der kun destilleres en gang, dog til en lidt højere alkohol procent. Dette gør calvadosen både aromatisk og frugtig. Det som gør calvadosen fantastisk er kombinationen af de lette noter fra fadet, nærmest en smule kanel agtige hints som går fantastisk med æble noterne. Lelouvier Vieux Calvados er et blend af Calvados lagret i munimum 3 år men op til 6 år, hvorfor der er en meget balanceret fadsmag og moden frugt. Dette er en intens Calvados, med masser af smag. Kan serveres let afkølet som aperitif, også gerne som digestif eller til dessert. Går godt til æbledesserter, oste og "trou-Norman".