Gevrey-Chambertin Clos Prieur Se fuld størrelse

Gevrey-Chambertin Clos Prieur

Savigny-les-Beaune Les Picotins fra huset Lupé-Cholet har en fin rubinrød farve og en meget frisk og aromatisk duft af modne røde bær. Smagen er meget klassisk Savigny, blød og samtidig meget fyldig og elegant med karakterer, som fører tankerne hen på røde bær (kirsebær og hindbær). 

Flere detaljer

DKK 595,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Firmaet har i mange år haft drueforsyninger fra den samme vinbonde på marken Clos Prieur i Gevrey-Chambertin. Det lange forhold har gjort, at det i dag er Lupé-Cholet, som dyrker parcellen, hvor man høster druerne fra. Som altid hos Lupé-Cholet er vinificeringen ret klassisk efter Bourgognes skikke, nemlig med en håndplukning i små kasser, en lang gæring i åbne gæringskar af træ med temperaturregulering og daglige omrøringer. Gevrey-Chambertin Clos Prieur er modnet på 228 l. fade (40% nye, 18 mdr.) af egetræ fra Allier, Nevers og Vosges en sammensætning som tilfører yderligere kompleksitet.

Gevrey-Chambertin Clos Prieur fra Lupé-Cholet er meget typisk for sin appellation med sarte nuancer af vilde bær i duften og karakterer af morkler, krydderier og vanille i smagen. Vinen har en god struktur og en god tannin, som giver potentiale til i hvert fald 6-8 års lagring, men i sin ungdom er det først og fremmest de frugtrige og delikate nuancer, som kommer frem i både duft og smag.

Vinen kan drikkes til f.eks. grillet, rødt okse- eller kalvekød, vildt eller til ikke alt for kraftige oste. Prøv den også til en god lammekølle. Serveringstemperatur: Ca. 16°. Husk at bruge store glas til en Bourgogne i denne klasse.