Les Fremiets 1.Cru Volnay

Vinen har en blank, mørk, rubinrød farve med et lilla skær. I sin ungdom virker den meget aromatisk, med nuancer af kirsebær, brombær og milde krydderier. I smagen er vinen stadig en smule lukket og kræver lidt iltning i glasset. Det udvikler sig flot og vinder i både frugtkarakter, velour og struktur. Den ender med at vise sin harmoni og sit store potentiale. Kompleks og charme. Vinen slutter med afrundet tannin, krydderier, en smule bitter chokolade og en dejlig, lang eftersmag. Server den til fuglevildt, and, kalv, lam og okse.

Flere detaljer

DKK 595,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Les Fremiets 1.Cru-vinmarken ligger i det nordlige Volnay, på grænsen til Pommard og udgør i alt 7,3 ha. Marken vender mod øst og nyder godt af især morgen- og middagssolen. Undergrunden er meget stenrig (forskellige typer kalk), men modsat resten af Volnay, indeholder den også jern, som giver mørkere og en smule kraftigere vine, der minder lidt om Pommard. Jean-Baptiste Jessiaume henter sine druer på en parcel på 0,4 ha., hvor kalk dominerer og som derfor giver meget aromatiske og charmerende vine.

Høsten foregår manuelt, og klaserne bliver yderligere selekteret ved ankomsten til kælderen. Efter en 100% afstilkning og en skånsom masning gennemgår druerne en kølig maceration i 6-8 dage, inden temperaturen hæves, og gæringen starter spontant med druernes eget gær. Den varer i ca. 30 dage og efterfølges af en malolaktisk gæring. Vinen modnes derefter i 15 måneder, hvoraf de 12 måneder er på klassiske Bourgogne-fade af 228 l. (10% nye).

Vinen har en blank, mørk, rubinrød farve med et lilla skær. I sin ungdom virker den meget aromatisk, med nuancer af kirsebær, brombær og milde krydderier. I smagen er vinen stadig en smule lukket og kræver lidt iltning i glasset. Det udvikler sig flot og vinder i både frugtkarakter, velour og struktur. Den ender med at vise sin harmoni og sit store potentiale. Kompleks og charme. Vinen slutter med afrundet tannin, krydderier, en smule bitter chokolade og en dejlig, lang eftersmag. Server den til fuglevildt, and, kalv, lam og okse.