Castel del Monte Bianco DOP "Pietraia" Tenuta di Cefalicchio, Ognissole

Vinen har en flot, blank, lysgylden farve. I duften fornemmer man en god sprødhed med aromatiske nuancer af citrusfrugter, ferskner, æbler og tørrede abrikoser. Smagen er fint afrundet, med god balance mellem syren og de eksotiske toner. Den slutter med en vedvarende mineralsk og kompleks eftersmag.

Flere detaljer

DKK 195,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Pietraia er sammensat af 80% Bombino Bianco og 20% Chardonnay-druer, som hentes på Ognissoles biodynamiskdyrkede Tenuta Cefalicchio i den nordlige del af Castel del Monte DOC-distriktet, nær Canosa di Puglia. Vinstokkene dyrkes efter Cordone Speronato-opbindingsmetoden, på vinmarker i en højde af 250 m.o.h., med en ler- og kalkholdig undergrund. Efter en håndplukning i små kasser og en yderligere selektering af klaserne ved ankomsten til kælderen, bliver druerne afstilket, skånsomt knust og presset under kølige forhold. Mosten gennemgår en naturlig dekantering, inden den spontane gæring (med druernes egne gærceller) går i gang i temperaturregulerede ståltanke (max. 16-18°C). Vinen bliver derefter modnet på sit lie (bundfald) i 7 måneder med hyppige omrøringer (batonnage), ligeledes på ståltanke. Alt dette for at fremme frugtkarakteren og sprødheden i vinen.

Vinen har en flot, blank, lysgylden farve. I duften fornemmer man en god sprødhed med aromatiske nuancer af citrusfrugter, ferskner, æbler og tørrede abrikoser. Smagen er fint afrundet, med god balance mellem syren og de eksotiske toner. Den slutter med en vedvarende mineralsk og kompleks eftersmag.

Server den til skaldyrs- eller fiskeretter, retter med hvidt kød og milde hvidskimmeloste af ko-, får- eller gedemælk.