Geol

Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles Celler og Cara Nord. Han er kendt for sin ekspertise i assemblage. Derudover leder han også en signifikant gruppe af vinmagere, der sammenlagt står bag mere end en million flasker vin om årligt.

Flere detaljer

DKK 190,00

Costers del Segre ligger i den nordøstlige del af Spanien, nær Barcelona og har været kendt gennem længere tid. Her hersker et kontinentalt klima med kolde vintre og varme somre, med en konstant vind i aftentimerne. Området kendes primært på grund af Raimat og Castell del Remei.

Man kunne vel sige at Tomàs Cusiné er født med ”vin i blodet”, i hvert fald kommer han fra en familie hvor man har lavet vin i generationer. I 1985 begyndte han at lave vin i familievineriet Castell del Remei. I årenes løb voksede drømmen om sit eget vineri og mens hans ledte efter det rigtige sted i bjergene, udvidede han sit arbejde til også at lave vin for Cérvoles i 1997. Og det var i samme område, Costers del Segre, at han i 2003 startede vineriet i eget navn, som er hans første selvstændige projekt. Han er ligesom de fleste kvalitetsbevidste kultproducenter drevet af et ønske om at producere terroirvine. Vigtigheden af lokalt identificerbare vine er derfor af største betydning. I dag ejer han følgende vinerier; Tomàs Cusiné, Castell del Remei, Cérvoles Celler og Cara Nord. Han er kendt for sin ekspertise i assemblage. Derudover leder han også en signifikant gruppe af vinmagere, der sammenlagt står bag mere end en million flasker vin om årligt.

Indtil videre er vinen Geol stjernen hos Tomàs Cusiné. Geol er Merlotbaseret, men suppleret af lidt Cabernet Sauvignon. Der laves bare 9.000 flasker Geol årligt, som fra høsten 2016 påbegynder arbejde mod økologisk certificering.