Gaja Ca'marcanda, Promis 2021

Promis 2017 er meget mørk i farven. Duften er ret aromatisk og delikat for denne ellers ret kraftig årgang. Man finder frugtrige nuancer af røde bær (Sangiovese), men også sarte toner af vildroser, hyben og milde krydderie. Smagen er mere domineret af Merlots og Syrahs tætpakkede stil og kødfuldhed, med mørkere toner af violer, solbær og brombær. 

Flere detaljer

DKK 350,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Promis indeholder normalt Merlot (50-55%), Syrah (ca. 35%) og Sangiovese (ca. 10%), men man kan forvente, at sammensætningen vil variere en smule fra år til år i fremtiden. Hver druesort er blevet gæret separat i ståltanke. Efter endt malolaktisk gæring blev vinene fra de 3 druesorter blandet og derefter modnet i et år på en kombination af ståltanke og træfade (50% franske og 50% lavet af egetræ fra andre lande i Europa).

For 2017 oplevede man en meget mild og tør vinter og forår og knopskydningen skete et par uger før det normal. Sommeren var ekstremt varm og tør, med meget små druer til følge. Heldigvis kom der sammenlagt 50 mm. regn i begyndelsen af september, noget som sænkede temperaturen og tilførte druer mere vand, friskhed og syre. Høsten blev dog ca. 40% under det normale og man var nødt til at styre processen i kælderen skarp, for at opnå friskhed og harmoni i vinene. For Promis betød det fx en meget skånsom masning og lidt kortere gæring.

Promis 2017 er meget mørk i farven. Duften er ret aromatisk og delikat for denne ellers ret kraftig årgang. Man finder frugtrige nuancer af røde bær (Sangiovese), men også sarte toner af vildroser, hyben og milde krydderie. Smagen er mere domineret af Merlots og Syrahs tætpakkede stil og kødfuldhed, med mørkere toner af violer, solbær og brombær. Man fornemmer en frugtkoncentration og struktur, som vil bære vinen i min. 6-8 år. Den slutter med stor harmoni mellem friskhed, styrke og velour. Server den til de bedste kulinariske kreationer med lam, and, kalv eller med modne hvid- eller rødskimmeloste.