Expresión Resalte 2012 Se fuld størrelse

Expresión Resalte 2012

Righoldigt, moderne og cremet smyger den rene frugt sig blødt over tungen, før den lange eftersmag med de velsmurte tanniner og diskrete syre sikrer balancen. 100% Tempranillo

Flere detaljer

DKK 395,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Expresión Resalte er en moderne fortolkning af Ribera del Duero - lavet fra minimum 40 år gamle vinstokke plantet på højtbeliggende marker i Ribera del Duero.

Lavtydende "bush-wines", der står på små plots, som vinificeres separat for til sidst at blive "blended" til den endelige vin. 

Denne kommer selvfølgelig fra håndhøstede druer med en efterfølgende nænsom selektering af druerne.

Man benytter sig af koldmaceration ved 8 grader i 5 dage og en efterfølgende temperaturkontrolleret gæring i 20 dage. Ret hyppige overpumpninger foretages, inden vinen slutteligt lagrer i 18 måneder på 90% fransk eg og 10% amerikansk eg, hvor typisk 1/3 er nye - alt afhængig af årgangen.

Vinificeringen er et kapitel for sig.

Resalte var eksempelvis det første vineri i Spanien til at benytte sig af tyngdekraften, når man flytter vinen fra gæring til lagring. Derudover benytter man sig af mekanisk styring af temperatur såvel som luftfugtighed i kælderen. En startende koldmaceration er at foretrække under gæringen, og propperne bliver sat flaskerne under vakuum for at mindske risikoen for bakterier.

Generelt har man hos Resalte en hysterisk tilgang til hygiejne, hvilket man nærmest kan fornemmes i vinene, da frugten er imponerende ren i udtrykket. 

Expresión Resalte er en dyb og charmerende Ribera del Duero med en så cremet og blød tekstur, at den er særdeles vanskelig ikke at holde af.

Den mørkrøde farve efterfølges af tætte aromaer af sorte kirsebær, roser, mynte, lakrids og et diskret fadpræg.

Righoldigt, moderne og cremet smyger den rene frugt sig blødt over tungen, før den lange eftersmag med de velsmurte tanniner og diskrete syre sikrer balancen. 

100% Tempranillo