Chivite Colección 125 Blanco Se fuld størrelse

Chivite Colección 125 Blanco

Colección 125 Blanco Top-vinene fra Chivite er Colleccion 125, der blandt andet tæller Spaniens bedste hvidvin lavet på 1. klasses Chardonnaydruer. I glasset fremtræder vinen som en lækker, smørret og intens chardonnay på højde med langt dyrere Meursault Premier Crus. 

Flere detaljer

DKK 350,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:


De sidste mange år har Navarras vine stået i skyggen af vinene fra den langt mere kendte nabo Rioja. De e skyldes en stor fejl begået af de spanske vinmagere lbage i starten af det 19. århundrede. Det var i den e er at vinlusen havde lagt de nordspanske vinmarker øde, at genplantningen skulle l at nde sted. I Rioja valgte man klogt at plante Tempranillo-druer, hvorimod man i Navarra plantede Garnacha. Denne drue giver godt nok et væsentligt højere udby e, men opnår ikke samme kompleksitet, og derfor har Navarras vinbønder misundeligt må e se l at naboen løb med al opmærksomheden.

Der er dog al d produceret vine af høj kvalitet i Navarra, og det i særdeleshed af et af områdets mest berømte pionerer – Chivite. Chivite-familien kan spore sine aner helt lbage l 1647. Det er således familiens 10. genera on – Fernando Chivite der sørger for at rmaet føres videre som Navarras agskib, og som et af de mest pres gefyldte vin rmaer i Spanien. Fernando har sin uddannelsesmæssige baggrund iorden, da han har taget de bedste diplomuddannelser Tyskland og Frankrig kan byde på.

Den respekt Chivite i dag høster for sine vine, kan man imidler d takke rmaets forrige leder Julián Chivite for. Det var nemlig ham der stod for beplantningen af de franske druesorter Merlot, Cabernet Sauvignon og Chardonnay, der i dag danner grundmaterialet l rmaets fantas ske vine. Der eksperimenteres dog også med de spanske druer Tempranillo og Garnacha, ligesom der konstant afprøves nye vini ka onsteknikker for at op mere vinfrems llingen.