Louro 2021

Fin, frisk næse med lidt citrus og melon. Også frisk smag med pæn syre og ganske god intensitet. Anvendelig stil fra et lidet kendt område.

Flere detaljer

DKK 200,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Valdeorras ligger i Galicien i Spaniens nordvestlige hjørne mellem grænsen til Portugal og vinområdet Rias Baixas. Der har været dyrket vin her i århundreder. Romerne plantede de første vinstokke efter erobringen af Galicien, og de blev i området, da det viste sig at de bløde grønne bakker indeholdt store mængder guld.

Galicien har et meget frugtbart klima. Atlanterhavets umiddelbare nærhed og fugtige vinde gør området til et af de mest grønne, fugtige og kølige i Spanien. Derfor produceres der langt mere hvidvin end rødvin i Galicien. Valdeorras er det mindste af Galiens vinområder. Intil for få år siden var det næsten helt gået i glemmebogen, at man hér tidligere producerede nogle af landets bedste hvidvine. Problemet havde tidligere været, at man i stedet for at satse på de lokale og klimarigtige druesorter havde valgt at satse på de internationale og især franske druesorter - og uden synderligt held.

Rafael Palacios har tænkt sig at ændre på det noget blakkede ry, som området efterhånden har fået. Rafael er en af Spaniens nye unge vinstjerner. Han kommer oprindeligt fra Rioja, hvor familien gennem generationer har produceret vin. Hans bror, Àlvaro Palacios (som han indtil 2004 arbejdede sammen med) er blevet verdensstjerne med sine Prioratvine: L'Ermita, Finca Dofi og Les Terasses. Gennem rejser i Valdeorras havde Rafael bemærket, at oppe i bjergene var flere små "pletter" beplantet med den oprindelige og lokale Godellodrue. Disse druer var af en helt specielt kvalitet, der bare kaldte på at blive behandlet ordentligt. Derfor grundlagde han i 2004 bodegaen og påbegyndte produktionen af hvidvinen As Sortes, der allerede i første årgang er udråbt til en af landets bedste hvidvine.

Vinene Louro og As Sortes produceres udelukkende på Godellodruen. Druerne høstes fra hele 12 forskellige "marker" oppe i bjergene plantet 700 meter over havets overflade. Vinstokkene gror på små klippefremspring plantet for mellem 40 - 60 år siden. Her er klimaet væsentligt mere barskt og køligt end i dalen, hvilket begunstiger den noget længere modning. Druerne høstes naturligvis alle med håndkraft (alt andet er umuligt). Herefter gærer vinen på store franske egetræsfoudre. Lagringen finder sted i store foudre i ca. 6 måneder.

Louro produceres som en 2. vin til As Sortes, hvilket reelt betyder, at den er lavet af druer fra de yngste vinstokke. Farven er let strågul med grønlig kant. Duften er fantastisk aromatisk med noter af citrusfrugter og nødder. Smagen er kompleks med rank struktur og delikat underliggende mineralitet.

Vindistrikt: Rias Baixas
Drue: 100% Godello
Alkohol: 13,5%
Drikkes: Nu - 2015
Indhold: 75 cl.
Dekanterings tid: Ingen
Serveringstemperatur: 6 - 8 °C