Crystallum Peter Max Pinot Noir 2018 Se fuld størrelse

Crystallum Peter Max Pinot Noir 2018

Crystallum Peter Max Pinot Noir er en klassisk Pinot Noir hvor svampe og strejf af skovbund dominerer i næsen, suppleret af en indbydende frisk karakter af ren bærfrugt.

 

Flere detaljer

DKK 240,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Crystallums vine er et lille studie for sig selv. Ligesom familien, der er en rigtig entusiastisk og - gudskelov - talentfuld vinfamilie.
Brødrene Peter-Allan og Andrew Finlayson grundlagde huset for ganske få år siden, fordi de ville vise deres far - som er selveste pionéren når det angår Pinot Noir i Sydafrika - at også de besad kundskaberne til at lave stor vin.
Efter ganske få årgange er de allerede gået hen og blevet lidt kult. Vinene besidder en forførerisk charme, og som anden kultvin laves der desværre alt for lidt - af denne Pinot Noir produceres der blot 3.300 flasker i denne årgang
Druerne
Klimaet i Walker Bay er perfekt til Pinot Noir. Druerne trives i det lidt køligere klima, der giver dem en tre uger længere modningsperiode en hvad der ellers er gældende i området
Indtryk
Crystallum er en klassisk Pinot Noir hvor svampe og strejf af skovbund dominerer i næsen, suppleret af en indbydende frisk karakter af ren bærfrugt.
I ganen har vinen en let, flot struktur med smag af mørke bær og et strejf af tørrede abrikoser. Smagen rammes ind i lækre, fine tanniner og rundes af i en dejlig lang finish.
Denne Pinot Noir har fået 4 stjerner i Platters Vinguide, og er skamrost af Robert Parker fra The Wine Advocate med 90 point.

Alkohol: 14,1 %

Restsukker: 2,4 g/l