Numanthia 2015

Numanthia er meget mørk og med en stor frugtrig aroma. Der er smag af eg, chokolade og balsamico. Vinen kan helt sikkert ligge nogle år med fordel, men den er på nuværende tidspunkt næsten klar til at drikke – og det er en meget stor vinoplevelse. Det er virkelig stor vin. Robert Parker 93 Point.

Flere detaljer

Tilgængelighed: Denne vare er ikke længere på lager


Giv mig besked, når varen er tilgængelig

DKK 400,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

5 andre varer i samme kategori:

Vega de Toro ejes af familien Eguren og Marcos Eguren hører til blandt de 5 bedst vinproducenter i Spanien. På Bodegas Numnathia produceres førsteklassesvine og udover Termanthia også topvinen Numanthia. Allerede det første år 1998 af Numanthia var et usædvanligt gennembrud og siden har der været meget store forventninger til disse vine. På vingården produceres tre vine, alle 100% Tinta de Toro (Tempranillo). Af de to vine Numanthia og Termes produceres ca. 40.000 flasker, hvorimod topvinen Termanthia, der kommer fra en enkelt vinmark, kun produceres i et antal på 4000 flasker. I 2008 solgte familien Eguren Bodegas Numanthia til Louis Vuitton Moet-Hennessy. Den amerikanske vin magasin Wine Enthusiast har bedømt årgang 2009 af Numanthia til en af de 10 bedste vine i Spanien dette år. Så det lover godt for fremtiden.

Numanthia er også produceret af Marcos Eguren. Numanthia er marginalt mere imødekommende end Termanthia) men det også er en tæt, lagdelt, voluminøse, struktureret vin. Den har stor bouquet når den først åbner sig og smagen kommer gradvist med meget stort volumen. Den vil vinde ved yderligere lagring. Så om nogle år bliver Numanthia både elegant og kraftfuld.

Fra Bodega Vega de Toro eller som huset er omdøbt til Numanthia Termes produceres førsteklasses vine. Allerede det første år 1998 af Numanthia var et usædvanligt gennembrud og siden har der været meget store forventninger til disse vine. På vingården produceres tre vine, alle 100% Tinta de Toro (Tempranillo). De to vine Numanthia og Termes produceres ca. 40.000 flasker, hvorimod topvinen Termanthia, der kommer fra en enkelt vinmark, kun produceres i et antal på 4000 flasker. Den amerikanske vin magasin Wine Enthusiast har bedømt denne årgang til en af de 10 bedste vine i Spanien dette år.


Numanthia
Vindistrikt: Toro
Drue: 100% Tinta de Toro
Alkohol: 14,5%
Drikkes: Nu-2022
Indhold: 75 cl.
Pakning: 6 stk
Dekanterings tid: 2 time
Serveringstemperatur: 16-17 °C