Quinola 2011

Quinola er topvin fra Toro. Et usædvanligt eksperiment fra Jaime Suarez som giver en af de mest balancerede kraftfulde spanske vine, som samtidig udstråler finesse og elegance. Masser af potentiale til stor vin de næste mange år.

Flere detaljer

DKK 395,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

5 andre varer i samme kategori:

Quinola produceres af Jaime Suarez på familiens gård i Toro. Suarez familien står for stolte vinproduktions traditioner med slottene Mauro og Leda Vinas Viejas i Ribera del Duero.

Jaime Suarez er uddannet i Bordeaux og har ansvaret for produktionen i Toro. Som den ambitiøse ønolog stræber Jaime Suarez mod at producere den ypperste vin i Toro på Tempranillo klonen Tinta de Toro. Dette lykkes til fulde på familiens vingård i Toro som startede som under navnet "garage-wine" project. Dette ydmyge navn skal man dog ikke tage fejl af - vinen er exceptionel og der produceres kun ca. 4000 flasker af Quinola fra gamle stokke (90 år) på højtliggende marker 850 m over havets overflade. Udbyttet er sparsomt med usædvanligt kraftige druer som håndplukkes og efter streng sortering presses og sættes på franske tønder i 20 måneder før vinen tappes på flasker ufiltreret.


Quinola er en fantastisk vin. Den er kraftfuld og samtidig elegant. Quinola fremstår dybrød og i næsen er den sprængfyldt med brombær og modne blommer. Smagen er voluminøs og magtfult med en balanceret mineralitet og smag af mørke bær, chokolade og lakrids. Det er en usædvanlig kraftfuld vin som allerede nu kan drikkes med stor fornøjelse men som helt sikkert vil udvikle sig til noget rigtig stort fra i år og mange år frem. Quinola er topvin fra Toro. Robert Parker giver velfortjente 94 point for denne vin.

Quinola
Vindistrikt: Toro
Drue: 100% Tinta de Toro
Alkohol: 15%
Drikkes: Nu-2022
Indhold: 75 cl.
Pakning: 6 stk
Dekanterings tid: 1-2 timer
Serveringstemperatur: 16°C