San Román 2019

San Román er en meget koncentreret vin med masser af miniralitet. En enestående kraft og elegance, blød i munden og en veldefineret bouquet af sorte frugter og chokolade.

Flere detaljer

DKK 375,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

5 andre varer i samme kategori:

San Román er lavet så den udvikler sig i flasken, og vil være spændende at følge over de næste 10 år

Vina San Roman er navnet på Bodegas Maurodos vingård i det barske Toro. Området hører til blandt de mest spændende i Spanien netop nu.

San Roman var en af de første vine fra Toro, som fik international opmærksomhed. Siden har flere andre investeret i området. Selv Vega Sicilia har etableret en vingård i Toro.

Vingården Bodegas Maurodos

Vina San Roman består af godt 35 hektarer marker fordelt over byerne San Roman de Hornija og Villaester. Selve vingården ligger i Pedrosa del Rey.

Vingården er helt nybygget og udstyret til at klare fremtidens udfordringer. Selvom området er fuldstændig fladt, så har man alligevel valgt at bygge et såkaldt "gravity fed" vineri.

Tempranillo vinstokke

Markerne er beplantede med Tinta de Toro, som er i familie med Tinta del Pais - bedre kendt som Tempranillo. Vinstokkenes høje alder, ca. 40 år i gennemsnit, giver rige og intense druer at arbejde med.

Bodegas Maurodos' vine

Topvinen Vina San Roman lagrer som regel 20-25 måneder på nye og et år gamle egefade af både fransk og amerikansk oprindelse. Et brag af en spansk vin.

Bodegas Maurodos fremstiller også en prismæssig mere ydmyg vin. Prima, som vinen hedder, er hovedsageligt fremstillet på Tinto de Toro tilsat lidt Garnacha.

Mariano Garcia er manden bag Bodegas Maurodos, og vanen tro er det lykkedes ham at fremstille imponerende vine med internationalt tilsnit.

Vindistrikt: Toro
Drue: 100% Tinta de Toro
Alkohol: 14,5%
Drikkes: Nu-2022
Indhold: 75 cl.
Dekanterings tid: 1-2 time
Serveringstemperatur: 16-17 °C