Spezieri Toscana Rosso Col D'orcia

Spezieri Toscana Rosso er sammensat af 70-90% Sangiovese og Ciliegiolo, en blanding som før i tiden var ret klassisk i området. I nogle årgange bruger man også en lille andel af andre mere internationale druer.

Flere detaljer

DKK 150,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Spezieri Toscana Rosso er sammensat af 70-90% Sangiovese og Ciliegiolo, en blanding som før i tiden var ret klassisk i området. I nogle årgange bruger man også en lille andel af andre mere internationale druer. Ved at tilsætte den oprindelige druesort Ciliegiolo, som tilfører friskhed og lækre aromaer af modne, sorte kirsebær til den mere kraftige Sangiovese, opnår man større balance og kompleksitet. Druerne hentes på Col dOrcia økologiskdyrkede vinmarker, somligger på skråningerne langs åen Orcia, i en højde af 250 m.o.h. Gæringen foregår med druernes egne gærceller i temperaturregulerede ståltanke (150 hl), som tillader en god frugt- og aromaekstrakt. Vinen gennemgår derefter en malolaktisk gæring (20% af Sangiovese på træfade) og aftappes i sin ungdom for at bevare friskheden og umiddelbarheden i vienen.

Vinen har en flot, blank, rubinrød farve. Duften er umiddelbar og frugtrig, med lækre, sprøde nuancer af kirsebær, vilde brombær og modne hindbær. Smagen er fyldig og med god sprødhed og kompleksitet. Eftersmagen er meget charmerende og ren, med god frugt og toner af krydderier og vanilje, som klæder vinen godt. Serveres til svinekød, kalv, pasta, risotto eller grønsagsretter. Prøv den også til milde hvidskimmeloste. Vinen må gerne serveres svalet om sommeren.