Geils Frühwerk Spätburgunder

Vinen må gerne stå lidt i glasset - eller idéelt set iltes lidt på karaffel inden servering. Derved afslører vinen sin frugtrige og aromatiske stil med sprøde toner af kirsebær, blodappelsin, granatæble og en smule violer. Smagen er forbavsende kraftig, med lækre, saftige og krydrede nuancer og en mineralitet, som giver en god finish. Træet er flot integreret i frugten og giver kun mere fedme og kompleksitet.

Flere detaljer

DKK 240,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Vinen er lavet på 100% Spätburgunder-druer (en af de ældste druesorter i Tyskland) fra Gundersheimer Höllenbrand, en af de bedste vinmarker i Rheinhessen og i hvert fald en af de allerbedste parceller hos Weingut Geils. Vinmarken vender mod syd, og sammen med dens meget kalkholdige undergrund giver den perfekte grobetingelser for Spätburgunder. 

Navnet "Frühwerk" ("Tidlig værk") kommer af, at vinstokkene kun har produceret druer siden 2016, og må derfor betragtes som ganske unge! Men denne klon af Pinot Noir, som stammer fra Bourgogne, giver allerede imponerende, faste og kødfulde druer, med masser af aroma og smag. Her er der ingen behov for "grøn høst" eller selektering, da udbyttet er helt nede på ca. 30 hl./ha. Kvaliteten er allerede forbavsende høj.

Efter afstilkningen bliver druerne gæret i åbne gæringskar af træ, og efter presningen gennemgår vinen en malolaktisk gæring ligeledes på træfade og uden forudgående filtrering. Til sidst modnes vinen i 18 måneder på nye barriques. Vinen aftappes efter en naturlig bundfældning og uden filtrering. 

Vinen må gerne stå lidt i glasset - eller idéelt set iltes lidt på karaffel inden servering. Derved afslører vinen sin frugtrige og aromatiske stil med sprøde toner af kirsebær, blodappelsin, granatæble og en smule violer. Smagen er forbavsende kraftig, med lækre, saftige og krydrede nuancer og en mineralitet, som giver en god finish. Træet er flot integreret i frugten og giver kun mere fedme og kompleksitet. Perfekt til gris, kalv, and, fuglevildt samt til fyldige pastaretter og ostgratinerede retter.