Chablis Premier Cru Les Vaudevey

Vinen er meget ren, præcis og aromatisk i stilen, med finesse og charme, men også med en mineralitet og struktur, som gør den til en perfekt madvin. Vinen besidder masser af komplekse nuancer, med en diskret saltet og røget aroma, som vil matche fx østers, røget fisk, asiatiske retter eller røget ost.
 

Flere detaljer

Tilgængelighed: Denne vare er ikke længere på lager


Giv mig besked, når varen er tilgængelig

DKK 350,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Producenten

Familien Laroche har i fem generationer og siden 1850 været en særdeles markant aktør i Chablis, og det er derfor ikke tilfældigt, at Domaine Laroche i dag nærmest betragtes som det vigtigste vinhus i dette unikke vindistrikt i forhold til dets historie og udvikling. Denne berømmelse skyldes ikke blot den enestående portefølje af vinmarker (i dag i alt ca. 87 ha.), eller firmaets imponerende hovedsæde i den smukke klosterbygning midt i Chablis, men også - og måske primært - det mod, som Domaine Laroche har udvist i forhold til konstant at forsøge sig med nye teknikker, der kunne lede til forbedringer i kvaliteten. På alle områder – i dyrkning, i vinificering og i markedsføring – har familien Laroche ofte markeret sig med en anderledes tankegang, hvilket i den sidste ende har betydet en fantastisk udvikling i såvel vinenes kvalitet som den anerkendelse, de har opnået.

Hos Domaine Laroche har man defineret en lang række dyrkningsmetoder, hvor der bl.a. foretages nøje analyser af de forskellige klimatiske og jordbundsmæssige forhold på hver enkelt parcel med henblik på at forbedre jordens mikroflora samt opbygge et naturligt forsvar mod plantesygdomme osv. En ganske tidskrævende proces, som til gengæld giver meget bedre kvalitet og miljøbeskyttelse. Tradition forpligter! - og det er man bevidst om hos Domaine Laroche. Vinhuset producerer i dag nogle af de mest typiske og karakterfulde Chablis-vine med anvendelse af nogle de mest moderne og innovative teknikker.
https://www.larochewines.com/en/domaine-laroche

Distriktet

Chablis-distriktet øst for byen Auxerre, ligger en smule af- sides mod vest, ca. 120 km. fra Beaune. Dette – vel nok et af verdens mest berømte vindistrikter – producerer tørre hvidvine på Chardonnay. Mens hvide Bourgogne-vine, som produceres længere mod syd i f.eks. Meursault og Montrachet, er gyldne, "fede" og lidt hårde, er vinene fra Chablis straks lidt vanskeligere at definere. En typisk Chablis er aromatisk og blød, men samtidig ren og elegant i smagen. Duften af en Chablis bliver ofte sammenlignet med duften af vådt græs.

Chablis’ nordlige placering gør, at vinmarkerne (i alt 5.275 ha.) ofte er udsatte for et lidt barskere klima end Bourgognes vinmarker længere mod syd. Derfor varierer årgangene en del og dermed også vinens evne til at blive lagret. Dog har distriktets 1. Cru-vine, og især vinene fra de syv Grand Cru-marker, ofte mere struktur og fylde og dermed et bedre modningspotentiale. Chablis står for præcis 1/3 af hvidvinsproduktionen i Bourgogne.
Domaine Laroche dyrker vin på ikke mindre end 11 1. Cru-vinmarker, i alt 21 ha., hvoraf fem 1. Cru'er ligger på højre side af åen Serein og resten på venstre side. Da vinmarkerne på flere af disse 1. Cru'er er fordelt på flere forskellige parceller, som høstes og vinificeres separate, giver det noget af en udfordring i forhold til logistik og plads. Men samtidigt giver det en unik vifte af fremragende Chablis'er. Vinmarken Les Vaudevey (i alt 41,33 ha.) ligger på åen Sereins venstre bred, i en kølig dal langs en biflod, og marken skråner stejlt mod sydøst. Den udgør 9,97 ha. med 35 år gamle vinstokke, som får sol fra tidlig morgen til midt på eftermiddagen. Da dalen ligger med åbningen mod nord, er markerne ofte udsat for kølige vinde om aften og natten, noget som giver stor temperaturskift og derved en langsom modning af druerne. Sammen med Les Vaudeveys nærmest klippeagtige undergrund giver det vine, som er meget aromatiske, friske og mineralske - dyder som rigtige Chablis-entusiaster sætter pris på.Høsten på Les Vaudevey foregår manuelt, og klaserne transporteres i små kasser til kælderen, hvor man foretager en yderligere sortering af druerne. Gæringen foregår på ståltanke og træfade, efterfulgt af en malolaktisk gæring og en modning 'sur lie' på samme type ståltanke og træfade. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.

Vinen

Vinen er meget ren, præcis og aromatisk i stilen, med finesse og charme, men også med en mineralitet og struktur, som gør den til en perfekt madvin. Vinen besidder masser af komplekse nuancer, med en diskret saltet og røget aroma, som vil matche fx østers, røget fisk, asiatiske retter eller røget ost.