Gaja Alteni di Brassica

Alteni di Brassica finder man både kompleksitet og elegance. I duften finder man en meget delikat aroma af græs og grønne blade, og i smagen er vinen en eksplosion af kompleksitet og frugtnuancer. I eftersmagen fornemmer man vinens kæmpe gemmepotentiale.

Flere detaljer

Tilgængelighed: Denne vare er ikke længere på lager


Giv mig besked, når varen er tilgængelig

DKK 1.195,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

22 andre varer i samme kategori:

Alteni di Brassica er lavet på Sauvignon Blanc-druer fra to forskellige vinmarker på i alt ca. 3 ha.: Den første – Alteni di Brassica – er den, der giver navnet til vinen. Den blev beplantet i 1983 og ligger i en højde af 300 m.o.h., ved landsbyen Treiso, syd for Barbaresco. Den har fået sit navn fra den stenmur (alteni), som engang omringede marken samt fra de smukke gule blomster (”brassica”), som pryder marken om foråret. Den anden parcel ligger i et kalkholdigt område nær Serralunga i en højde af ca. 400 m.o.h.

 

2019 startede tør og kold, hvilket forhindrede sygdom på vinstokkene. Derefter gav rimelige snemængder gode vandreserver, men forsinkede samtidigt knopskydningen. Fra 20. april til ultimo maj faldt der omkring 200 mm. regn, og temperaturerne var lave (15-17°C), hvilket igen forhindrede skimmel- og svampeangreb. I juni steg temperaturen kolossalt (op til 41,5°C), noget som stressede planterne og udtørrede bladene. Heldigvis bragte juli en del regn i både Barbaresco, Barolo og la Morra. Resten af sommeren bød på normale temperaturer (26-30°C), mange soltimer og lidt regn, så vinstokkene kunne ”komme sig” og give syreholdige og friske hvidvinsdruer, og således sprøde, frugtrige og mineralske hvidvine. Gæringen og modningen (6-8 mdr.) blev foretaget på “barriques” af fransk eg (225 l.).

 

Det er først og fremmest frugtkarakteren, sprødheden og charmen, som dominerer i Alteni di Brassica 2019. Vinen byder på lækre nuancer af vilde blomster, tomatblade og krydderurter. I smagen finder man vinens klassiske, eksotiske toner af fersken, papaja, ananas og litchi, men også mere tørre nuancer af citrusfrugter og grøn peber. Den slutter meget sprød og mineralsk, med en både charmerende og appetitvækkende syrlighed. Server den til hummer, østers, til skaldyr eller til fisk. GAJAs hvidvine har som regel godt af iltning på karaffel.