AUXEY-DURESSES, Les Boutonniers, Domaine Philippe Bouzereau

Vinen har en flot, lysgylden farve og en åben og aromatisk duft med nuancer af grønne æbler, friske mandler og let krydrede, en smule mineralske toner til sidst. Smagen er fint afbalanceret mellem strukturen, mineraliteten og de grønne, friske, citrusagtige toner. 

Flere detaljer

DKK 375,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Denne Auxey-Duresses Blanc fra Domaine Philippe Bouzereau produceres med Chardonnay-druer fra en lille parcel på 0,63 ha. på Lieu-Dit-vinmarken Les Boutonniers. Vinstokkene er plantet i 1960, og vinmarkens beliggenhed i den østligste del af kommunen, med Meursault-distriktet som umiddelbar nabo, er desuden med til at forklare vinens særlige kvalitet. Marken vender mod nord og nordøst, hvilket giver køligere forhold, og undergrunden består primært af ler og muld i bunden af skråningen, og granit- og kalksten længere oppe. Begge forhold giver som regel meget aromatiske, rene og charmerende hvidvine. Man praktiserer pløjning mellem rækkerne og anvender ingen ukrudtsmidler. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning.

Efter en skånsom presning er mosten gæret med druernes egen gær på egetræsfade med løbende omrøring. Vinen modnes derefter på sit ”lie” (bundfald) i 12 måneder på klassiske Bourgogne-fade af 228 l., hvoraf de 30% er nye. Inden aftapning bliver vinen let klaret, men ikke filtreret for at bevare frugten og finessen.

Vinen har en flot, lysgylden farve og en åben og aromatisk duft med nuancer af grønne æbler, friske mandler og let krydrede, en smule mineralske toner til sidst. Smagen er fint afbalanceret mellem strukturen, mineraliteten og de grønne, friske, citrusagtige toner. Vinen slutter med god tørhed, finesse og charme. Til de bedste fiske- og skaldyrsretter, fx laks eller hummer. Prøv den også til en god gedeost eller en af Bourgognes ostespecialiteter.