Chablis Premier Cru Les Fourchaumes Se fuld størrelse

Chablis Premier Cru Les Fourchaumes

Her kan man tale om klasse! Vinen har en typicitet og kompleksitet, som gør den til en af Domaine Laroches mest roste og efterspurgte vine, med et perfekt forhold mellem de eksotiske aromaer, den kødfulde struktur og de delikate og mineralske lag til sidst. En fremragende Chablis, som man nærmest ikke kan få ud af hovedet - når man har først smagt den.

Flere detaljer

DKK 395,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Domaine Laroche dyrker vin på ikke mindre end 11 1. Cru-vinmarker, i alt 21 ha., hvoraf fem 1. Cru'er ligger på højre side af åen Serein og resten på venstre side. Da vinmarkerne på flere af disse 1. Cru'er er fordelt på flere forskellige parceller, som høstes og vinificeres separate, giver det noget af en udfordring i forhold til logistik og plads. Men samtidigt giver det en unik vifte af fremragende Chablis'er. Vinmarken Les Fourchaumes (i alt 132,88 ha.) ligger på åen Sereins højre bred. Den betragtes som den mest prestigiøse 1. Cru-mark, og hos Domaine Laroche er man særligt stolte af de to parceller på i alt 3,12 ha., man ejer, den ene med sydvendt skråning, den anden med vestvendt. Begge parceller er godt beskyttede mod kølige vinde fra nord, og de 65 år gamle (!) vinstokke giver vine med en koncentration og kompleksitet, som er en Grand Cru værd.Høsten på Les Fourchaumes foregår manuelt, og klaserne transporteres i små kasser til kælderen, hvor man foretager en yderligere sortering af druerne. Gæringen foregår på ståltanke og træfade, efterfulgt af en malolaktisk gæring og en modning 'sur lie' på samme type ståltanke og træfade. Aftapningen foregår efter en naturlig bundfældning og en ganske let filtrering.Her kan man tale om klasse! Vinen har en typicitet og kompleksitet, som gør den til en af Domaine Laroches mest roste og efterspurgte vine, med et perfekt forhold mellem de eksotiske aromaer, den kødfulde struktur og de delikate og mineralske lag til sidst. En fremragende Chablis, som man nærmest ikke kan få ud af hovedet - når man har først smagt den. Serveres til hummer, fisk eller kalv med eksotiske saucer og til de bedste rødskimmeloste.