Mercurey Rouge Les Perrières

Den har Pinot Noirs åbne og sprøde duft, med lækre nuancer af modne kirsebær, blommer og brombær samt Mercureys klassiske krydrede stil og dybde. En modning i 12 måneder på franske egefade (228 l., 35% nye), har givet vinen en god kompleksitet og velour, og man fornemmer god frugtsødme og tannin, som vil sikre en god modning og udvikling i de næste 5-7 år. Den slutter med god balance mellem styrke og finesse.

Flere detaljer

DKK 350,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Navnet “Perrière” betyder “stenbrud”, og netop vinmarken “Les Perrières” ligger på et af de mange gamle stenbrud i Mercurey. Det betyder en undergrund af smuldrede småsten af granit, blandet med sand, ler og kalk, som giver vinene en ganske særlig mineralitet, struktur og præcision. Vinmarken, som grænser op til to 1. Cru marker, ligger midt på skråningen, og betragtes som en af de bedste med sin perfekte soleksponering. Højden varierer på parcellen, så de 40 år gamle vinstokke bliver høstet af to omgange.

Mercurey ”Les Perrières” har en flot, rubinrød farve. Den har Pinot Noirs åbne og sprøde duft, med lækre nuancer af modne kirsebær, blommer og brombær samt Mercureys klassiske krydrede stil og dybde. En modning i 12 måneder på franske egefade (228 l., 35% nye), har givet vinen en god kompleksitet og velour, og man fornemmer god frugtsødme og tannin, som vil sikre en god modning og udvikling i de næste 5-7 år. Den slutter med god balance mellem styrke og finesse.

Vinen er velegnet til retter med vildt, lam, okse eller kalv. Dens charmerende karakter gør den også velegnet til grønsagsretter.