Philippe Bouzereau, Meursault Vieux Clos du Chateau de Citeaux Se fuld størrelse

Philippe Bouzereau, Meursault Vieux Clos du Chateau de Citeaux

En meget harmonisk og karakterfuld Meursault. Serveres til kraftige skaldyrsretter men også til mere sarte fiskeretter. Prøv den også til fjerkræ eller kalv. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning.

Flere detaljer

DKK 550,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Vieux Clos du Château de Cîteaux består alt i alt af 1,7 ha. vinmarker, som alle ejes af Domaine Philippe Bouzereau - hvoraf betegnelsen Monopole. Vinstokkene er plantet mellem 1996 og 2001 på en ret dyb og stenholdig undergrund, som giver god dræning i dybden. Siden 2015 har man været i overgang til økologisk dyrkning. Mosten er gæret på egetræsfade med løbende batonnage (omrøring) og vinen bliver derefter modnet med sit lie (bundfald) i 12 måneder på fade af 228 l., hvoraf de 30% er nye, og derefter 6 måneder på større ståltanke. Inden aftapning bliver vinen klaret, men ikke filtreret, for at bevare frugten og finessen.

Vieux Clos du Château de Cîteaux Meursault har en blank, lysgylden farve, og i duften finder man komplekse toner af hvide blomster, ferskner og vanilje samt et diskret touch af træ. Smagen har både kølighed, mineralitet og velour, med eksotiske nuancer som matcher utroligt godt den rankhed og struktur, vinen viser i eftersmagen. En meget harmonisk og karakterfuld Meursault. Serveres til kraftige skaldyrsretter men også til mere sarte fiskeretter. Prøv den også til fjerkræ eller kalv. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning.