Rully La Pucelle Premier Cru Se fuld størrelse

Rully La Pucelle Premier Cru

Vinmarken La Pucelle anses i dag helt klart som en af de bedste blandt 1. Cruerne i Rully. Denne østvendte og meget stenrige skråning producerer i hvert fald nogle af de mest efterspurgte hvidvine i appellationen. Domaine de Bellevilles parcel er beplantet med ca. 40 år gamle vinstokke, som giver et begrænset udbytte, men til gengæld intense og strukturerede vine.

Flere detaljer

Tilgængelighed: Denne vare er ikke længere på lager


Giv mig besked, når varen er tilgængelig

DKK 350,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Legenden siger, at da Herren af Rully delte sine marker mellem sine børn i det 13. årh., gav han sin bedste mark til sin yngste datter. La Pucelle betyder jomfru og refererede til den dengang unge, smukke og charmerende pige. Vinmarken La Pucelle anses i dag helt klart som en af de bedste blandt 1. Cruerne i Rully. Denne østvendte og meget stenrige skråning producerer i hvert fald nogle af de mest efterspurgte hvidvine i appellationen. Domaine de Bellevilles parcel er beplantet med ca. 40 år gamle vinstokke, som giver et begrænset udbytte, men til gengæld intense og strukturerede vine.

En modning i 12 måneder på franske egefade (228 l., 25% nye), tilfører god dybde og fedme, men tillader samtidigt Chardonnay druerne at udtrykke La Pucelles særlige terroir. Vinen har en flot gyldengrøn farve og besidder nuancer af citrusfrugter og ferskner, som både giver friskhed og et eksotisk touch i duften. Smagen er livlig, med god struktur og fedme, men også med bid og mineralitet. Harmonien mellem frugtsødmen og den eksotiske karakter i smagen, og sprødheden og finessen i den lange eftersmag, gør vinen meget appetitgivende og charmerende. Hvid Rully, når det er bedst!

Prøv den til skaldyr, fisk eller lyst kød. Prøv den også til stegte grøntsager eller ostegratinerede retter.