Remi Jobard, Bourgogne Chardonnay

Bourgogne Blanc, i en klasse for sig. Server den til kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter men også til fjerkræ eller kalv i hvid sauce. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold.

Flere detaljer

DKK 550,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Det er endeligt muligt at få lidt mere af den fremragende Bourgogne Blanc hos Rémi Jobard efter at han for nogle år siden erstattede en del af sine Aligoté-vinstokke med Chardonnay, og at han desuden anskaffede nye parceller i AOP Bourgogne. Som på resten af ejendommen er druerne til denne vin dyrket økologisk. Vinen vinfificeres efter samme opskrift som Rémis andre vine, d.v.s. med en skånsom presning, en gæring med druernes egne gærceller, først i udvendige ståltanke og derefter i kælderen. Dog er Bourgogne Blanc udelukkende modnet på store fade af 30 hl. (foudre) fra østrigske Stockinger.

Også i denne vin er det de aromatiske, sprøde og delikate toner som prioriteres. Den er ganske enkelt fremragende, med masser af fylde, velour, struktur og mineralitet. Man kunne sagtens forveksle den med en god Meursault. Som Bourgogne Blanc, i en klasse for sig. Server den til kraftige og eksotiske fiske- eller skaldyrsretter men også til fjerkræ eller kalv i hvid sauce. Vinen bør serveres i store glas, da den har godt af lidt iltning. Serveres afkølet men ikke iskold.