Edouard Delaunay Saint-Romain BLANC

Saint-Romain har en flot, lysgylden farve med grønligt skær. Duften er meget indtagende og liflig, med aroma af hvide, vilde blomster, abrikos, hvide ferskner, men også lidt nougat og hasselnødder. I smagen har vinen en god balance mellem friskhed, struktur og fedme, med et kompleks udvalg af lækre nuancer: Kandiserede citrusfrugter, vanilje, passionsfrugt. Den slutter med bid, friskhed og en mineralitet, som er klassisk for Saint-Romain. Serveres til retter med skaldyr, fisk eller lyst kød, men også til en god gedeost.

Flere detaljer

DKK 450,00

Chardonnay-druerne til denne Saint-Romain hentes på to parceller, den ene i vinmarken En Poillange og den anden i La Périère. Begge vinmarker ligger i den sydlige del af kommunen, på en østvendt skråning i 320-360 m.o.h., med en mergel- og lerholdig jordbund blandet med kalksten. Den gode eksponering mod solen og jordbundstypen giver vine, som generelt er ret fyldige og mineralske, samtidigt med, at højden giver friskhed og aroma.

Druerne høstes manuelt og selekteres allerede under plukningen. Presningen foregår meget skånsomt og langsomt, og mosten bliver overført med det samme til franske træfade (228 l., 20% nye), hvor gæringen foregår. Da man kun benytter sig af druernes egne gærceller, går processen langsom og kan vare fra et til tre måneder, alt efter fadene. Modningen foregår sur lie (med bærmen), på de samme træfade og varer i 15 måneder.

Saint-Romain har en flot, lysgylden farve med grønligt skær. Duften er meget indtagende og liflig, med aroma af hvide, vilde blomster, abrikos, hvide ferskner, men også lidt nougat og hasselnødder. I smagen har vinen en god balance mellem friskhed, struktur og fedme, med et kompleks udvalg af lækre nuancer: Kandiserede citrusfrugter, vanilje, passionsfrugt. Den slutter med bid, friskhed og en mineralitet, som er klassisk for Saint-Romain. Serveres til retter med skaldyr, fisk eller lyst kød, men også til en god gedeost.