Malleolus 2016 Se fuld størrelse

Malleolus 2016

Malleolus har en flot rød farve og smagen af krydderier og tobak bidraget fra den franske eg, er med til at fulende denne vin. Duften af modne, sorte frugter er til stede i hele prøvesmagning og er klart med til at angive de råvarer, der gør Malleolus til en rig og eksklusiv vin

Flere detaljer

DKK 265,00

Kunder, der købte denne vare, købte også:

Druerne tilbringer 18 dage i "udblødning" med skind, og derefter gennemgår vinen gæring i franske egetræsfade. Malleolus har lagret 18 måneder i nye franske 500 liters egetræsfade, hvorefter den er aftappet.

Drue: 100% Tinto Fino (Tempranillo)

Alkohol: 14,5%

Indhold: 75 cl.

 

Lidt historie.

Emilio Moro begyndte sin karriere i vinbranchen allerede som barn. Hans far arbejdede i vinmarkerne, og den unge Emilio hjalp til og tillærte sig håndværket. Gennem hele sit liv har Emilio Moro levet og arbejdet med vinproduktion i byen Pesquera, hvor nogle af Ribera del Duero´s bedste vine bliver lavet. Området er blot det tredje område i Spanien som er blevet tildelt DOC status

Først i 1987 valgte Emilio Moro at blive vinproducent under eget navn. Starten var under beskedne forhold Vinene var fortræffelige, rygtet spredtes og snart blev der behov for et nyt vineri. Dette imponerende sted stod færdigt i 2001. Vineriet er opdelt i flere etager, hvorved man undgår, at pumpe vinen rundt, men blot bruger tyngdekraften til at flytte vinen. Udover dette "gravity feed" vineri bruger Emilio Moro en stram temperaturkontrol. Dette sikrer en lang gæringstid, som tilfører vinen stor kompleksitet. Under gæringsprocessen tilsættes ingen udefrakommende gærtyper, da filosofien på stedet er at bibeholde det enkelte terroirs karakteristika.

Bodegas Emilio Moro råder over 100 hektar vinmarker. Alle stokke er Tempranillo, eller Tinto Fino, som sorten kaldes lokalt. Stokkene er fordelt på 15 forskellige marker, som hvert især har deres egen specielle terroir. Dette giver rige muligheder for at skabe karakteristiske og personlige vine. Dette understøttes af bodegaens nærmest religiøse tilgang til renlighed. Alle redskaber renses og vasket dagligt, så bakterier og andre urenheder ikke overføres fra en stok eller mark til en anden.